top of page
WhatsApp Image 2022-02-01 at 23.38.16.jpeg

Performance writing

Performance Writing este un concept care îmbină actoria cu scrierea creativă. Deși par două domenii diferite, asocierea lor aduce o înțelegere mult mai organică și profundă a procesului creativ.

Cursul va începe cu exerciții de conștientizare a corpului, de concentrare și cu o încălzire vocală și fizică. Acestea creează starea necesară lucrului. Va continua cu exerciții de actorie și improvizație, gândite pentru a vă elibera de limitări, prejudecăți și frici. A doua parte a cursului se va axa pe lucrul cu texte contemporane și exerciții de scriere creativă.

 Jucându-vă cu ambele tipuri de realități, cea scrisă și cea scenică, veți descoperi situații și rezolvări cu totul neașteptate și veți înțelege mai ușor și natural procesul de creare de la zero a unei lumi vii care funcționează după propriile reguli, dar veți găsi și modalități noi de a lucra cu emoțiile și blocajele voastre.

 Cursul se va încheia cu un performance scris și jucat de voi.

În cadrul lucrului vom crea un mediu sigur, relaxat, în care ne vom juca și vom experimenta împreună, ne vom susține și încuraja, pentru a descoperi potențialul maxim al fiecăruia și a ne dezvolta cât mai mult.

 Beneficii:

-capeți libertate de exprimare a emoțiilor
-prinzi curaj să îți expui ideile și să îți faci povestea auzită
-înveți să lucrezi cu blocajele și fricile tale și să le transformi în creativitate
-îți dezvolți imaginația și spontaneitatea
-lucrezi mai bine cu vocea și corpul și cuvintele tale
-joci într-un performance în care e vorba fix despre ce crezi tu că e important să fie spus

Se poate înscrie oricine, indiferent de experiența anterioară.

●Program de lucru:

Sâmbăta și Duminica, de la 14:00 la 16:00


●Durată curs:

5 martie - 27 martie
(8 ședințe plus performance-ul de final)

●Preț:

Early bird (până pe 21 februarie): 450 de lei
Preț întreg: 650 de lei

!Reduceri pentru grupuri 2+ persoane
!!Reduceri pentru liceeni și studenți

(pentru reduceri vă așteptăm cu un mesaj pe pagina Șangri-La Artistic Ground)

●Înscrieri:
-la numărul de telefon: 0740096099
-pe mail: performancewriting.cursuri@gmail.com

●Pentru detalii sau întrebări nu ezitați să dați un mesaj pe pagina de facebook sau pe instagram Șangri-La Artistic Ground.

Locurile sunt limitate!


***Cursul se va desfasura conform normelor in vigoare la momentul inceperii.

Îndrumătoare: Alina Pietrăreanu, membră fondatoare a asociației Șangri-La Artistic Ground, actriță și scriitoare.

Testimoniale de la foști cursanți

Iustina Roșu: Pentru mine, cursul de Performance Writing și-a atins pe deplin scopul. El urmărește cele două main ingredients pentru oricine își dorește să se apropie de cuvinte într-un sens artistic: ce spui și cum spui. Cursul mi-a creat un cadru suficient de confortabil pentru a lăsa la o parte limitările sociale, dar suficient de provocator pentru a mă concentra pe mijloacele de expresivitate, atât verbale, cât și legate de voce sau gesturi. Mai mult decât exercițiile, plecam de la fiecare întâlnire cu un tonus bun, cu încredere în mine. Oamenii pe care i-am întâlnit aici au fost exact pe aceeași lungime de undă cu mine - ne-am împrietenit repede, rămân unii dintre cei mai faini oameni pe care i-am cunoscut Dincolo de tot ce își propune și reușește să facă acest curs, cel mai important pentru mine a fost că nu a căutat să mă învețe ceva, cât să-mi arate că toate acele modalități de jonglare cu expresivitatea se află în mine - trebuie doar să le pun în lumină.

Luciana Grigore: M-am înscris la acest curs cu speranța că îmi voi depăși blocajul creativ și că voi mai scăpa de inhibiții. Credeam că procesul va fi incomod. Acum, la final, sunt uimită de cât de simplu s-a simtit de fapt, si de cât de entuziasmată eram de fiecare dată să mă deschid în fața oamenilor, ceea ce pentru mine era o noutate. Alina a creat pentru noi un mediu foarte safe, în care ne-am conectat prin jocuri și exerciții de imaginație în care trebuia să colaboram, să ne ascultăm, să ne ‘simțim’. Când ajungeam la curs, știam că în acea zi sunt liberă să mă exprim așa cum vreau, fără ca cineva să mă judece. Am învățat cât de importantă este legătura dintre corp și minte, și cât de ușor scapi de anxietate când le controlezi pe ambele. Finalul cursurilor venea mereu cu glume, râsete, discuții pe cele mai diverse teme, prin care am descoperit niște oameni super. Fiecare cu propriile nuanțe de ciudățenie și de frumusețe. Păream foarte diferiți, dar, pe parcurs, mi-am dat seama cât de mult ne asemănam prin nevoia de a fi vulnerabili. Chiar daca am lucrat impreuna ca un intreg, Alina nu a incercat sa ne modeleze pe toți după același tipar de ‘performer’. A lăsat pe fiecare să-și găsească propriul mod de a simți, de a transmite, respectând în același timp câteva principii comune de bază. Știam că trebuie sa fiu conștienta de spațiul în care mă aflu, să am corpul mereu pregătit de acțiune, să fiu atentă unde sunt și ce fac oamenii din jur, fără să mă pierd în gânduri. În mod surprinzător, nu aveam mai deloc emoții inainte de performance cu aceste principii în cap. Am reușit să improvizăm cu ușurință, fără să ne panicăm că vom greși ceva, pentru că nimic nu era invățat pe de rost. În plus, conceptul spectacolului a fost bazat pe o idee super mișto, care l-a transformat într-o interacțiune intimă între public și noi. Nu avea cum să dea greș, toată lumea s-a simțit extraordinar făcând conexiuni. Dacă există magie, se află în experiente de genul. Alături de acești oameni, am simțit că am fost, pentru un timp, unde trebuie. Le mulțumesc că mi-au adus aminte că sunt vie, că trăim ca să simțim împreuna niște lucruri de multe ori neîntelese. Iar asta e minunat.

Diana Vlad: Am intrat la atelierul de Performance Writing fără nici un fel de așteptări și asta cred că a făcut surpriza fiecărui exercițiu mai plăcută . Și faptul că am luat decizia să particip fost cumva o surpriză pentru mine și prietenii mei care m-au încurajat să mă implic. Mi -am descoperit corpul și vocea în cele câteva săptămâni de lucru intensiv. Am descoperit cum pot să mai scriu și altfel, cum pot să scriu pentru cititor. Am descoperit oameni faini ( inclusiv Alina și echipa Șangri La ). La final cea mai frumoasă surpriză a fost modul în care ne-am conectat, oameni cu alți oameni sensibili și vulnerabili, conexiune care nu s-a oprit între noi ca actori amatori ci s-a extins la publicul care a venit să ne asculte poeziile și a plecat acasă cu poveștile noastre de viață . Recomand cursul oamenilor care cred în magie, în chimia dintre oameni și care vor să creadă în ei și în scrierile lor mai mult.

Bogdan Iordache: Aveam în cap povești nenumărate. Aveam experiențe cu mesaje puternice. Aveam și dorința de a le exprima. Însă ce nu aveam eu era modalitatea de a le transmite lumii într-un mod autentic și clar. Însă ghiciți ce?! A apărut ȘangriLa în calea mea. A apărut cursul de scriere creativă care m-a luat, m-a șlefuit și m-a pus în scenă. A apărut minunata de Alina care m-a conectat atât cu mine, cât și cu alți oameni minunați. Recomand acest curs, este minunat, iar de nu mă credeți, vă fac o scenă de nu vă vedeți: clară, autentică și de neuitat.

bottom of page