top of page

ULTIMUL ARTICOL

Jeff Simpson.jpg

traducere de Andrei Peptine

2664e1acb75fd5c7a0d7c38ad7bcca76 (1).jpeg
WhatsApp Image 2021-12-13 at 21.20.14 (1).jpeg

de Alina Pietrăreanu

„Eram la finalul anului trecut câțiva tineri artiști, fără experiență, fără bani, fără nimic pe care să ne bazăm, în afară de niște idei și dorințe. A trecut un an. Nimic din toate astea nu s-a schimbat. În afara faptului că acum nu mai suntem chiar la fel de fără experiență.”

cronică de Bianca Păuleț

traducere de Lavinia Liță

DSC_8092.jpg

cronică de Mircea Vlad Popa

WhatsApp Image 2021-11-02 at 17.09.46 (1).jpeg

cronică de Andrei Peptine

Texte bune în locuri nebune.jpg

de Anamaria Feraru

cronică de George Mihalache

„Carla Cerda (1990) s-a născut in Berlin și publică volumul său de debut “Loops” în 2020, alcătuit din jurnale de cercetare, mituri marine și lumi computerizate. Aceasta câștigă in 2019 premiul întâi la Open Mike, iar în 2021, volumul ei de debut este inclus pe lista de recomandări oficiale a Academiei Germane pentru Limbă și Poezie, a Fundației Lyrik Kabinett, Casei de Poezie, Asociației Bibliotecii Germane și a Fondului de Literatura Germană.”

„Într-un interviu cu Elena Stanciu, Mircea Andrei Florea vorbește despre raportarea lui la generația anterioară de poeți și, indirect, despre centrul de greutate al volumului său de debut, Larvae (2020), apărut la Casa de Editură Max Blecher: „Anyway, ciclul de texte de la care a pornit volumul are asta la bază, încercarea mea de a scrie despre lipsa emoțiilor, ceea ce, cel puțin la prima vedere, diferă de afectarea specifică anilor 2000.” Construind o persona insectoidă care nu trădează niciun fel de emoție, Florea realizează exact ce și-a propus.”

2446 de kilometri parcurși din martie pânâ în prezent.
Orașe: Timișoara, Sibiu, Iași, Târgu Mureș, Cluj, București
Număr spații independente: 17 (șaptesprezece)

Am ajuns la finalul acestei serii de interviuri, pe care...

non canon 1.jpg
fingersbendback.jpg
COVER.jpg
Absence of Evil - Amalia Dulhan - 2021.tif

Performance Writing este un concept care îmbină actoria cu scrierea creativă. Deși par două domenii diferite, asocierea lor aduce o înțelegere mult mai organică și profundă a procesului creativ.

Mai multe detalii aici.

Pregătirea pentru admiterea la actorie este printre cele mai solicitante și frumoase perioade ale unui viitor student la Facultatea de Teatru. Noi asta credem. Vrem ca tu să ai parte de cele mai bune condiții de lucru pe durata acestui proces și garantat să intri.


Mai multe detalii aici.

Lucrăm cu instrumentul actorului, materializat în corp și voce și ne construim ușor-ușor o disciplină, atât individuală, cât și colectivă, pentru a înțelege mai bine ce presupune actoria.


Mai multe detalii aici.

bottom of page