top of page

PUBLICAT PE 09 SEPTEMBRIE 2022

Artistx queer vor doar să artă.
Sprijină și tu campania de crowdfunding art200!

art200 e locul unde arta queer e ca la ea acasă. Din 2020 încoace, o mână de persoane din comunitatea LGBTQIA+ organizează acest festival de film, artă, literatură și cultură queer în România. Deși condițiile n-au fost tocmai prielnice, iar piedicile au fost multe, reușitele vorbesc de la sine: proiecții de film, dialoguri, ateliere de proză și poezie, concerte și spectacole, concursuri de finanțare pentru proiecte de film locale (Queer the Pitch), o tabără de film, publicații (o antologie de poezie și zina MADZINE). Iar lista continuă, dar festivalul – poate că nu.

 

Cea de-a treia ediție a festivalului internațional de film queer art200 va avea loc între 17 și 25 septembrie în București, și între 26 septembrie și 2 octombrie online. În culise se simte, mai mult ca niciodată, nevoia unei baze financiare solide pentru a desfășura o astfel de inițiativă. De ce? Pentru că finanțarea nu e suficientă, proiectele culturale și artistice nu sunt prioritare, iar lipsa fondurilor e o surpriză neplăcută care îi ajunge din urmă. Pentru că fiecare dintre noi speră la mai mult. La mai bine.

 

De fapt, așa a luat naștere art200: dintr-o dorință de a face un bine comunității LGBTQIA+ din România și din afară, acolo unde spațiile sigure pentru formele de exprimare și existență queer sunt rare, ascunse, limitrofe. Echipa a pornit la drum cu convingeri ferme – că experiențele lor merită atenție; că vocile asuprite trebuie ascultate; că nicio identitate nu e mai presus de altele; că arta queer e pur și simplu cool – și a creat o platformă dedicată artistxlor queer unde să nu mai aibă nevoie de nimic. Dar toate acestea necesită multe forme de finanțare, și doar câteva din ele s-au ivit.

 

💌 Artistx queer vor doar să artă, iar anul acesta, cu ocazia celei de-a treia ediții, ai șansa să susții art200 cu o donație pe Galantom! Toate donațiile rezultate din urma campaniei vor fi folosite pentru a acoperi o parte din cheltuielile festivalului. Pentru mai multe detalii, accesează pagina de crowdfunding aici:

https://asociatiapopovici.galantom.ro/p/art200editia3

 

🎥 Ca să dai vestea mai departe, ajută-i cu un share pe Facebook și pe Instagram.

 

🏳‍🌈 Susține și tu eforturile artistxlor queer!

 

 

 

art200 este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 

Sponsor: Filgud

 

Cu sprijinul: Asahi, Asociația Accept, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Suediei, Goethe-Institut, Ambasada Spaniei, Institutul Francez

 

Locații partenere: Arhiva Națională de Filme / Cinemateca Română, Centrul Național al Dansului, Asociația Culturală Replika, Asociația Culturală Replika, ARTHUB, Nether

 

Parteneri: Centrul Ceh București, Cenaclul X, Editura Hecate, Identity.Education, Národní filmový archiv, Mad Pride România, MozaiQ, Rise Out, Asociația Super Festival, F-SIDES Cineclub, FRONT - Feminism România, Fractalia, Corp.

 

Parteneri media: Films in Frame, Asociația informală a vocilor pentru incluziune (AIVI), CUTRA, Film Menu, Radio România Cultural, Vice România, Zile și nopți, Revista Echinox, Șangri-La Artistic Ground

bottom of page